Home

Sharehub Automotive Campus versnelt de overstap naar slim en schoon autodelen.

scroll down

Elektrische deelauto’s hebben de toekomst! De transitie van bezit naar gebruik én van fossiel naar fossielvrij is dé combinatie die het meeste impact maakt voor verbetering van leefbaarheid voor steden en klimaatverbetering. Gedeeld autogebruik betekent minder auto’s op straat en minder milieubelasting. Elektrisch rijden met 100% fossielvrije stroom stoot minstens 10x minder CO2 uit dan fossiel rijden.

Bij deze transitie horen ook uitdagingen: 

-       de beschikbaarheid van een eigen heilige koe voor de deur wordt nog vaak genoemd als voornaamste drempel om over te stappen naar een deelauto;

-       100% fossielvrije stroom komt er pas in 2050 uit het stroomnet en tot die tijd rijdt ook een elektrische auto nog indirect op fossiele brandstoffen als aardgas en kolen.

Sharehub, Appacar, Green Caravan en de Automotive Campus Helmond slaan de handen ineen om een unieke oplossing in de markt te testen: Sharehub Automotive Campus. 

Sharehub Automotive Campus is de plek op het terrein van de Automotive Campus Helmond waar elektrische deelauto’s 100% fossielvrij worden opgeladen door Green Caravan en binnen een uur worden thuisbezorgd door Appacar in de regio Helmond.

De initiatiefnemers Lex Boon (Directeur Automotive Campus), Maarten Neeskens (CEO Sharehub/Appacar) en Ferry Tap (CEO Green Caravan) hebben tijdens de Automotive Week voor de start van hun samenwerking getekend.

Over Sharehub
Sharehub is de ontwikkelaar en exploitant van deel/laadpleinen, waar slimme deelautologistiek (deelautobezorging en shuttledienst door Appacar) wordt gecombineerd met schoon laden (realisatie door Green Caravan). Sharehub is merkonafhankelijk en faciliteert de optimale beschikbaarheid van deelautos voor klanten van mobiliteitsaanbieders en optimale bezettingsgraad voor deelauto-aanbieders en auto-exploitanten (verhuurders en leasebedrijven). Sharehub is op weg om een Europees netwerk op te bouwen, waarvan 250 Sharehubs in Nederland voor 2030.

Over Appacar
Appacar is verantwoordelijk voor de deelautologistiek binnen Sharehub. Autobezitters zijn gewend dat er altijd een auto rijklaar voor de deur staat. Appacar bezorgt binnen een uur een deelauto thuis of op het werk, die aanvoelt alsof een eigen auto. Binnenkort is Appacar met bezorging en een shuttleservice als proef beschikbaar voor het gebied rond Helmond Brandevoort, de gemeente Stiphout, de Automotive Campus en de Schootse Dreef. 

Over Green Caravan 
Green Caravan heeft als doel net-onafhankelijke en fossielvrije laadpleinen te realiseren voor het opladen van elektrische auto’s, bestelwagens en vrachtwagens. Deze laadpleinen omzeilen met zonne-energie en biogasomzetting het overspannen elektriciteitsnet (netcongestie) en vermijden hoge CO2-uitstoot van stroom uit gas en kolen. Het laadplein Sharehub Automotive Campus draagt bij aan de ambitie van Green Caravan om tegen eind 2024 vijf laadhubs operationeel te hebben en vervolgens op te schalen naar een Europees fossielvrij laadnetwerk in 2030.

Over Automotive Campus
De Automotive Campus in Helmond, gelegen in de Brainport Regio, is de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en een potentiële businesslocatie voor automotive bedrijven. De Automotive Campus biedt een aantrekkelijke omgeving voor leren en werken, een state-of-the-art technologie en aanverwante (test-) faciliteiten, evenals flexibele vestigingsconcepten.